Начин на приготвяне
Оформете пилешките пържоли, като ги начукате леко и ги поръсите със сол.
В голяма купа смесете трите вида пипер. Добавете киселото мляко със зехтина, сухата мащерка и чесъна на прах. Хубаво разбъркайте ароматните съставки за маринатата на пилешкото.
Сложете пилешкото вътре и объркайте добре. Покрийте със стреч фолио и сложете в хладилник да се маринова месото за няколко часа.
След това вземете един лист свежо фолио и в него сложете пържолите, като ги застъпвате леко. Навийте внимателно на руло и ги опаковайте във формата на бонбони.
Заготовката от пилешко за дюнери се съхранява във фризер.
Когато решите да си приготвите дюнери, извадете месото по-рано, за да се отпусне леко. След това режете от него късове и ги запечете.