Начин на приготвяне
Пресейте брашното заедно с бакпулвера. Разтопете и охладете маслото.
Разбийте яйцата със захарта до получаване на пухкава пяна. Добавете разтопеното масло и бъркайте до еднородна смес.
Прибавете към тях бадемите, кокосовите стърготини и брашното, отново разбъркайте.
Сипете кексовата смес в тава с размери 26х26 см, която предварително сте постлали с хартия за печене.
Печете блата в загрята на 180 градуса фурна, необходими са около 15-20 минути.
Разбийте сметаната на пухкав сняг. Към нея прибавете дулсе де лечето и пак разбийте.
Разпределете крема върху вече охладения блат.
Сложете в хладилник, за да стегне за около час. След това нарежете на пасти.
По желание, може да украсите с шоколад и какао за още по-ефектен външен вид.
Италианските бадемови пасти са готови.