Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Печено Агнешко»Печено агнешко бутче с джоджен и чубрица

Печено агнешко бутче с джоджен и чубрица

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Печено агнешко бутче с джоджен и чубрица
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 3
14/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
200 мин.
Порции
4
"На едно апетитно агнешко бутче му трябват и едни апетитни картофки"

Необходими Продукти

  • агнешко бутче - около 2 кг
  • джоджен
  • чубрица
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 1/2 ч.л
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За това апетитно печено агнешко най-напред измиваме добре агнешкия бут.

Подсушете месото с кухненска хартия.

Сложете агнешкото върху голямо парче хартия за печене. Ред е да овкусим месото - втрийте подправките от всички страни и завийте добре с хартията агнешкото бутче.

Така приготвеното месо прехвърлете в тава, без да доливате течности е нея.

Готвим агнешкото на фурна в загряна на 200 градуса печка за 45 минути (без вентилатор).

Намалете температурата на 160 градуса и печете още около 2 часа, за да се получи наистина крехко агнешко.

Поднесете агнешкото бутче с джоджен и чубрица със зелена салата и гарнитура от картофи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: