Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка супа»Гъста агнешка чорба с ориз

Гъста агнешка чорба с ориз

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k4
Гъста агнешка чорба с ориз
Снимка: Аника Войт
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Една агнешка чорбичка с ориз за ценители"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 200 г
  • яйца - 1 брой
  • ориз - 100 грама
  • агнешко месо - 500 грама
  • лук - 1 голяма глава стар
  • моркови - 1
  • чушки - 1/2 червена /по желание/
  • магданоз - 1/3 връзка пресен
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на парчета агнешкото месо и го сварете в леко подсолена вода до пълна готовност. Прецедете бульона, а свареното месо накъсайте на ситно.

Нарежете на ситно лука и чушката, а моркова настържете. Задушете ги в сгорещено олио, като може да добавите и малко вода, за да не загорят.

Щом омекнат зеленчуците, добавете месото и налейте 1 чаша от бульона на варенето.

Сипете ориза, овкусете супата със сол и пипер. Разбъркайте и налейте още от бульона - колко точно зависи от това дали обичате по-гъсти или по-редки супички.

Щом се свари оризът, агнешката супа е готова и може да се пристъпи към нейното застройване.

В отделен съд разбийте киселото мляко с 1 жълтък и няколко черпака от супата. Сложете да кипне на котлона и сипете в супата. Разбъркайте и добавете нарязания на ситно магданоз.

Гъстата агнешка чорба с ориз е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: