Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Пържено агнешко»Мераклийски агнешки дроб за мезе

Мераклийски агнешки дроб за мезе

Мераклийски агнешки дроб за мезе
Снимка: станимира караджова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Любимото бирено мезенце за всички мераклии!"

Необходими Продукти

  • агнешки черен дроб - 250 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1 щипка
  • брашно - 250 г
  • олио - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете хубаво агнешкия черен дроб от ципите.

Поставете във фризера дроба, за да стегне и да е по-лесен после за нарязване на филийки.

Дебелината им трябва да е около 0.5 см.

Измийте добре от кръвта парчетата нарязан дроб и ги попийте с кухненска хартия.

Овкусете дроба със сол и черен пипер.

Добавете парчетата в сито или цедка заедно с брашното. Объркайте, а след това всяко парче изтупвайте от излишното количество брашно.

Пускайте агнешкия дроб да се пържи в сгорещено олио в дълбок тиган.

Поднесете пържения дроб веднага.

Мераклийският агнешки дроб за мезе е подходящ и за основно ястие, и за бирено мезе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: