Агнешка супа тип Шкембе
Jagnjeća čorba tipa Škembe
gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка Супа»Агнешка супа тип Шкембе

Агнешка супа тип Шкембе

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Новак
47256965186
Агнешка супа тип Шкембе
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
1 / 2
14/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции4
"Препоръчваме ви днешният обяд да включва топла агнешка супичка и топла домашна питка"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешките дреболии трябва много добре да почистите и измиете, като чревцата се обръщат и под течаща вода се измиват.

Сварете агнешкия комплект в голяма тенджера, като отнемете пяната с помощта на метална цедка. Прецедете след това агнешкия бульон, защото ще ни е нужен.

В друг съд за готвене загрейте олио и задушете скълцаните лук и морков.

Прибавете обелените и нарязани на кубчета картофи, а след минута сипете отцедени дреболии.

Поръсете с червения пипер, долейте бульона и овкусете агнешката чорба с подправките.

Нека поври 15-20 минути. Накрая долейте чаша прясно мляко и след малко изключете агнешката супа.

Сипва се чаша топло прясно мляко в чорбата и след 3-4 минути сваляме от котлона.

Сервираме агнешка супа тип Шкембе поръсена със свежи билки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: