Агнешко със зелен боб и картофи в йенско стъкло

Илияна ДимоваИлияна Димова
Новак
17
72
554
9
22/04/2021
Приготвяне20 мин.
Готвене65 мин.
Общо85 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо394
  • Преглеждания за месеца160
  • Преглеждания за седмицата108
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете агнешкото месо. Нарежете го на порции, овкусете с черен пипер.

Налейте олио в тиган и запържете агнешкото. Извадете и прехвърлете месото в съд за печене, който задължително има капак.

Поръсете с пушен червен пипер, сол и брашно. В тавата добавете и целите стръкове зелен лук и джоджен.

Налейте в тавата 2 чаши топла вода и сложете капак или покрйте с алуминиево фолио. Сложете във фурната, пуснете на 200 градуса и оставете да се пече агнешкото.

Междувремеменно почистете и нарежете зеления боб, бланширайте го във вряща подсолена вода за 5 минути.

Отцедете бланширания зелен боб и го зелейте със студена вода. Щом се отцеди от течността, го задушете в олиото, в което изпържихте по-рано агнешкото. Добавете и наситнен лук, овкусете с черен и червен пипер. Поръсете боба с брашно и разбъркайте.

Обелете и нарежете картофите.

След около 30-тина минути печене на агнешкото извадете от фурната и добавете пържения боб и картофите. Налейте чаша топла вода и върнете във фурната. Печете ястието до готовност.

Агнешкото със зелен боб и картофи в йенско стъкло е много вкусно.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар