Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Печено агнешко»Крехко агнешко със зелен лук за Великден

Крехко агнешко със зелен лук за Великден

Крехко агнешко със зелен лук за Великден3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
3 мин.
Общо
23 мин.
Порции
6
"Знаем колко много обичате агнешко, затова нямаше как да не ви предложим тази рецепта"

Необходими Продукти

  • зелен лук - 3 връзки
  • агнешко месо - 2.5 - 3кг бутче
  • червен пипер - 1.5 с.л.
  • черен пипер - 1 с.л.
  • олио - 4 с.л.
  • джоджен - 2 с.л.
  • сол
  • вода
* мерки и количества

Видео към рецептата

Начин на приготвяне

Разбъркайте подправките с мазнината . Нарежете зеления лук и го сложете в тава за печене.

Измийте старателно агнешкото бутче и го подсушете. Натрийте с разбърканите подправки.

Налейте 3 чаши топла вода и покрийте тавичката с алуминиево фолио.

Загрейте фурната на 200 градуса и сложете агнешкото да се пече на тази температура около 3.5 часа, след това махнете фолиото и печете още 30 мин.

Крехкото агнешко със зелен лук за Великден

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: