Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Печено Агнешко»Агнешка плешка в розмарин и джоджен в плик

Агнешка плешка в розмарин и джоджен в плик

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Новак
754461k388
Агнешка плешка в розмарин и джоджен в плик
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
1 / 2
14/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
180 мин.
Порции
4
"А вие колко често готвите агнешко?"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 плешка (нарязана на порции)
  • марината
  • масло - 70 мл
  • червен пипер
  • розмарин - 3 - 4 клонки
  • джоджен - пресен
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа смесете добре омекналото масло с нарязания пресен джоджен, сол и червен пипер.

Разбъркайте и намажете агнешкото от всички страни. Покрийте месото с фолио и оставете да се маринова в хладилника за 1 нощ.

На следващата сутрин сложете месото в плик за печене. Добавете към него пресен розмарин на клонки и завържете плика. Отгоре леко го боднете, за да може да излиза парата.

Загрейте фурната на 200 градуса. Сложете агнешкото да се пече за около 2 часа.

С ножица внимателно срежете плика, за да не се изгорите.

Сервирайте месото с гарнитура от печени картофи, зелена салата или каквото обичате.

Агнешката плешка в розмарин и джоджен в плик е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: