Крехка печена агнешка плешка

редакция:
Denis BiserovDenis Biserov
Чирак
45482114
Крехка печена агнешка плешка
Снимка: Denis Biserov
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
200 мин.
Общо
210 мин.
Порции
3
"Крехко, сочно и много вкусна агнешка плешка, която можете да приготвите по тази лесна рецепта."

Необходими Продукти

  • агнешка плешка - 1.5 кг
  • бейби картофи - 500 г
  • млечен чесън - 1 глава
  • стар лук - 2 глави
  • моркови - 2 бр.
  • пресен лук - за декорация
  • розмарин - 1 връзка
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • олио - 20 мл
  • масло - 100 г
  • червено вино - 100 - 200 мл
* мерки и количества

Видео към рецептата

Начин на приготвяне

Вземете най-голямата тава която имате, намажете я, с олио и сложете в нея плешката, разтопете си маслото, и сега намажете цялата плешка с него, но си оставете и за картофите.

След като сте я намазали добре, овкусете стабилно със сол, черен пипер и червен пипер. Нарежете лукът, моркова и чесъна на две, и ги наредете около плешката.

Сега измийте картофите, и ги наредете около плешката цели, без да ги режете, овкусете ги със същите подправки (сол, черен пипер, червен пипер), и ги намажете с масло.

Наредете розмарина върху агнето и го полейте с червено вино, добавете два пръста вода, завийте го с хартия за печене, за да не залепне за фолиото.

Покрийте добре агнешкото с алуминиевото фолио и печете на 180 градуса за 3 часа. След това го извадете от фурната, махнете фолиото и хартията, полейте агнето със соса около него, и печете за още 20 мин на 200 градуса. Сервирайте крехката печена агнешка плешка със стрък пресен лук или чесън.

Да ви е сладко :)

Вижте също как да си направите агнешко със спанак или вкусни агнешки котлети.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: