Начин на приготвяне
Вземете най-голямата тава която имате, намажете я, с олио и сложете в нея плешката, разтопете си маслото, и сега намажете цялата плешка с него, но си оставете и за картофите.
След като сте я намазали добре, овкусете стабилно със сол, черен пипер и червен пипер. Нарежете лукът, моркова и чесъна на две, и ги наредете около плешката.
Сега измийте картофите, и ги наредете около плешката цели, без да ги режете, овкусете ги със същите подправки (сол, черен пипер, червен пипер), и ги намажете с масло.
Наредете розмарина върху агнето и го полейте с червено вино, добавете два пръста вода, завийте го с хартия за печене, за да не залепне за фолиото.
Покрийте добре агнешкото с алуминиевото фолио и печете на 180 градуса за 3 часа. След това го извадете от фурната, махнете фолиото и хартията, полейте агнето със соса около него, и печете за още 20 мин на 200 градуса. Сервирайте крехката печена агнешка плешка със стрък пресен лук или чесън.
Да ви е сладко :)
Вижте също как да си направите агнешко със спанак или вкусни агнешки котлети.