Начин на приготвяне
Почистваме всички зеленчуци. Нарязваме чушките, лука и моркова на дребно. Обелваме домата и него нарязваме на ситно.
Измиваме месото и го нарязваме на парчета. Слагаме месото в тенджера с вода на котлона с щипка сол. Сваряваме месото и припенваме при необходимост.
Като се свари месото го накъсваме на по-малки къстчета. Прецеждаме бульона, в който е вряло месото, с помощта на цедка в друга тенджера. В бульона слагаме нарязаните зеленчуци и връщаме на котлона.
Подправяме със сол и черен пипер на вкус. Прибавяме месото. След като зеленчуците омекнат слагаме ориза. Прибавяме сухия магданоз.
Оставяме да ври до готовност. Като стане готова дърпаме от котлона и правим застройка. Още гореща, сипваме агнешката супа в купички. Да ви е сладко!
Агнешката чорба с ориз и зеленчуци е готова.