Начин на приготвяне
Сварете пудинга по указанията на опаковката, на намалете млякото с 50 мл, целта е шоколадовият пудинг да се получи по-гъст. Оставете настрани да се охлади напълно.
В топлото мляко, разтворете маята с 1 с.л. от захарта, покрийте и оставете да шупне за 10 минути. Отделно разтопете маслото, добавете разбитите яйца, останалото количество захар, ванилийките и солта, разбъркайте добре. Прибавете шупналата мая и започнете да добавяте от пресятото брашно, замесете меко тесто.
Оставете тестото да втаса за 1 час на топло, покрито със стреч фолио.
Разделете тестото на 4 разни части, оформете ги на топки. Всяка топка разточете на тънка кора, разрежете на 4 триъгълни парчета, като в единия край на всяко парче правите разрези.
В неразрязаната част на всеки триъгълник, поставете част от вече охладения пудинг и навийте на руло, така че разрезите да са от горната част на кифличката. Така оформените кифлички подредете в тава, постлана с хартия за печене, и оставете за 10 минути да почине тестото им.
Поставете кифличките с крем в предварително нагрята на 180°C фурна и печете до златисто кафяв загар за около 20 минути.
Горещите кифлички с шоколадов пудинг поръсете обилно с пудра захар.
Меки кифлички с нежен шоколадов крем, супер вкусни!