Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Кифлички»Кифлички с шоколадов пудинг

Кифлички с шоколадов пудинг

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k24
Кифлички с шоколадов пудинг
Снимка: Мария Симова
1 / 3
05/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
16
"Поглезете сетивата си с тези разкошни кифлички с шоколадов пълнеж"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 400 мл
  • захар - 4 с.л.
  • масло - 70 г
  • ванилия - 2 прахчета
  • сол - 0.5 ч.л.
  • прясна мая - 30 г
  • брашно - около 800 г
  • пълнеж
  • пудинг - 1 пакет шоколадов на Йоткер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пудинга по указанията на опаковката, на намалете млякото с 50 мл, целта е шоколадовият пудинг да се получи по-гъст. Оставете настрани да се охлади напълно.

В топлото мляко, разтворете маята с 1 с.л. от захарта, покрийте и оставете да шупне за 10 минути. Отделно разтопете маслото, добавете разбитите яйца, останалото количество захар, ванилийките и солта, разбъркайте добре. Прибавете шупналата мая и започнете да добавяте от пресятото брашно, замесете меко тесто.

Оставете тестото да втаса за 1 час на топло, покрито със стреч фолио.

Разделете тестото на 4 разни части, оформете ги на топки. Всяка топка разточете на тънка кора, разрежете на 4 триъгълни парчета, като в единия край на всяко парче правите разрези.

В неразрязаната част на всеки триъгълник, поставете част от вече охладения пудинг и навийте на руло, така че разрезите да са от горната част на кифличката. Така оформените кифлички подредете в тава, постлана с хартия за печене, и оставете за 10 минути да почине тестото им.

Поставете кифличките с крем в предварително нагрята на 180°C фурна и печете до златисто кафяв загар за около 20 минути.

Горещите кифлички с шоколадов пудинг поръсете обилно с пудра захар.

Меки кифлички с нежен шоколадов крем, супер вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: