Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със захарта до пухкава смес.
Смесете брашното, нишестето, бакпулвера и какаото, добавете я към яйчената смес и разбъркайте с телена бъркалка до гладка каша.
Изсипете я в тава, застлана с хартия за печене, и печете блата в предварително загрята фурна на 180°C.
Изпечения какаов блат го оставете да изстине напълно.
През това време пригответе крема. За целта сложете желатина да набъбне в малко студена вода. Смесете меда и желатина и ги разтопете на водна баня. Готовият меден сироп го добавете в разбитата сметана и леко разбъркайте.
След това разтопете и шоколада с маслото на водна баня.
Започваме сглобяването на шоколадовата торта. Разрежете блата от средата на 2 части, преместете единият блат в подходящ поднос и леко го сиропирайте с прясното мляко (но не много, за да не се разпада тортата).
Намажете отгоре със половината сметанов крем, залейте с половината разтопен шоколад.
Сложете детската торта в хладилник, за да може шоколадът да се втвърди за около 15-20 мин.
След това я извадете от хладилника и отново я намажете с останалата сметана, сложете втория блат отгоре и отново леко я сиропирайте с прясно мляко.
Отгоре на блата изсипете останалата част от шоколада.
Готовата домашна торта Киндер Пингуи я сложете в хладилник за 30 мин и да вие сладко!