Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков сладкиш»Ябълков тарт със стафиди и карамел

Ябълков тарт със стафиди и карамел

Ябълков тарт със стафиди и карамел4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Този ябълков тарт заслужава да бъде сервиран на най-специалните ви гости, които да го оценят подобаващо!"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • масло - 150 г
  • захар - 2 к.ч.
  • брашно - 1 - 1 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пак.
  • ванилия - 1 бр.
  • канела - 2 к.л.
  • ябълки - 2 бр.
  • стафиди - 150/200 г
  • орехи - по желание - 100/150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопено маслото се разбива с миксер със захарта и ванилията.

Прибавят се яйцата и се доразбива.

На части се прибавя брашното, смесено с бакпулвера или сода.

Трябва да поема брашно, докато стане гъсто, но не много твърдо тесто.

Разстилате сравнително тънко равномерно в кръгла тавичка около 25 см.

В купа нарязаните на кубчета ябълки обърквате с 2-3 с.л. захар и канелата.

Върху тестото поръсвате стафиди, отгоре ябълките и накрая орехите.

Леко притискате с ръка върху тестото на ябълковия сладкиш.

Пече се на 160°C около час до златисто.

В съд се слага малка бучка масло да се разтопи и се сипва 1 к.ч. захар, бърка се до карамел.

С 1 с.л. се поръсва върху тарта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: