Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени патладжани»Пълнени патладжани със сирена и кашкавал

Пълнени патладжани със сирена и кашкавал

Златина ЖелязковаЗлатина Желязкова
Помощник Готвач
768116121
Пълнени патладжани със сирена и кашкавал
Снимка: Златина Желязкова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Запеченият кашкавал ще направи тези пълнени патладжани още по-неустоими"

Необходими Продукти

  • патладжани - 4 бр.
  • сирене - 200 г
  • топено сирене - 150 г
  • моцарела - 100 г
  • кашкавал - 200 г
  • домати - 200 г консерва
  • сол
  • чубрица
  • зехтин
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се режат на две половинки и се издълбава вътрешността.

Получават се лодки от патладжани за пълнене. Посоляват се и се оставят 30-40 минути да престоят, докато изтече горчивият им сок.

Във вряща вода се бланшират за 5 минути. След като се охладят за кратко, са готови за печене.

В тава с хартия за печене се нареждат лодките. Поръсват се със зехтин и сол и се пекат до готовност.

В дълбока купа се смесват нарязаните на парченца топено сирене, настърганото сирене и моцарела, доматите на парченца и чубрицата.

Когато лодките са почти готови, се пълнят със плънката и се пекат за 20 минути. Поръсват се с настъргания кашкавал и се връщат до запичането му.

Получените пълнени патладжани се поръсват с магданоз и са готови за консумация!

Да ви е вкусно с тези пълнени патладжани със сирена и кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: