Класическо Албанско Трилече

22/04/2021
"Любимият сиропиран сладкиш на всички у дома!"
Приготвяне12 мин.
Готвене25 мин.
Общо37 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо408
  • Преглеждания за месеца101
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • течна сметана - 200 мл (35%)
  • прясно мляко - 200 мл
  • кондензирано мляко - 200 грама
  • брашно - 120 грама
  • захар - 110 грама
  • ванилова захар - 8 - 10 грама
  • яйца - 4 броя
  • масло - 1 с.л.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете белтъците от жълтъците. Към жълтъците добавете двата вида захар и разбийте докато сместа побелее.

В суха купа разбийте белтъците с щипка сол до получаване на твърд сняг.

С плавни движения обединете двете смеси. Накрая добавете брашното, като го пресявате постепенно. Бъркайте плавно, за да се получи хубаво и пухкаво тесто.

Пригответе си тава с диаметър 22 см и я намазнете. Сипете вътре пандишпановото тесто.

Загрейте фурната на 180 градуса и печете около 20-25 минути.

Когато е готов блатът, извадете от фурната. Смесете и разбийте млякото, кондензираното мляко и сметаната до готовност.

Надучпете блата на няколко места с помощта на клечка или вилица и го залейте с млечния крем. Приберете сиропирания сладкиш в хладилник за няколко часа, за да се охлади и да поеме от крема.

Класическото Албанско Трилече е готово.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар