Начин на приготвяне
Отделете белтъците от жълтъците. Към жълтъците добавете двата вида захар и разбийте докато сместа побелее.
В суха купа разбийте белтъците с щипка сол до получаване на твърд сняг.
С плавни движения обединете двете смеси. Накрая добавете брашното, като го пресявате постепенно. Бъркайте плавно, за да се получи хубаво и пухкаво тесто.
Пригответе си тава с диаметър 22 см и я намазнете. Сипете вътре пандишпановото тесто.
Загрейте фурната на 180 градуса и печете около 20-25 минути.
Когато е готов блатът, извадете от фурната. Смесете и разбийте млякото, кондензираното мляко и сметаната до готовност.
Надучпете блата на няколко места с помощта на клечка или вилица и го залейте с млечния крем. Приберете сиропирания сладкиш в хладилник за няколко часа, за да се охлади и да поеме от крема.
Класическото Албанско Трилече е готово.