Начин на приготвяне
Ако обичате зеленчуковите супи, тази ще ви допадне определено.
Тя може да се пригоди и като веган ястие, като се изключат от нея маслото, яйцата и прошутото.
И вместо това се гарнира само с пържен пащърнак или други кореноплодни и чесън, както и със запечени ядки/крутони.
Но ето описанието за пълният вариант на тази страхотна зелена супа от кейл.
Накълцайте и запържете в зехтина праза и лука. Огънят нека е умерен, за да омекнат хубаво зеленчуците.
Сложете картофа, нарязан на кубчета и листата от кейл - измити и накъсани.
Налейте водата, посолете, сложете черния пипер и варете под капак 25 минути.
Пасирайте зелената супа и добавете маслото, като разбъркате, за да се разтопи.
За гарниране избрах да направя по едно яйце на порция - то може да се пошира и сложи вътре в неустоимата супа, или да се направи на тиган и сервира отделно с малко от прошутото.
Самото прошуто накъсайте и запечете на тиган, а чесънчетата нарежете на тънки кръгчета и запържете до златисто - получава се страхотен хрупкав чеснов чипс, с който се поръсват супата и яйцата.
Отделно, за още хрупкави елементи си направете и вкусен чипс от кореноплодни или чипс от кейл.
Поднесете супата с кейл, докато е гореща и я гарнирайте с препечени филийки.
Добър апетит!