Бъркани яйца с лапад и соеви хапки

Илиана ПървановаИлиана Първанова
Мастър Шеф
941
5k
4k
1k
5
11/04/2021
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо78
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • лапад - 20 големи, свежи листа
  • соеви хапки - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 - 3 бр.
  • лук - 1 глава, голяма
  • пресен лук - ½ връзка пера
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • хималайска сол - общо около 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/3 ч.л.
  • червен пипер - 1 к.л., равна
  • шарлан - 2 - 3 с.л. слънчогледово масло
  • вода - 1 - 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рецепта за ястие с лапад, което е вкусно, лесно и полезно/

В малка тенджерка кипваме около чаша и половина вода, подсолена с 1/3 ч.л. хималайска сол.

Сипваме соевите хапки – 1 ч.ч. и ги варим не повече от 10 минути – до момента, в който сърцевината е сварена.

В керамичен тиган с незалепващо покритие загряваме 2-3 с.л. шарлан (нерафинирано слънчогледово масло) сипваме нарязаните на ситно 1 голяма глава стар лук и 1-2 скилидки чесън.

Разбъркваме и поставяме капак. След няколко минутки прибавяме и нарязаните 20 свежи листа лапад (лопуш), на който предварително сме изрязали дръжките, и половин връзка пресен лук. Отново разбъркваме и поставяме капака.

В отделна купичка разбъркваме яйчицата с щипка хималайска сол, черен и червен пипер. Сипваме ги към зеленините в тигана и равномерно разбъркваме.

Подправяме ястието от бъркани яйца с хималайска сол и млян черен пипер, и след 5 минутки е готово!

Поднасяме гозбата топла и ароматна.

Бъркани яйца с лапад и соеви хапки - чудно вкусен пролетен обяд!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар