Заек във винена марината

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Заек във винена марината
Снимка: Ники
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • заек - 1 бр.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • горчица - 2 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • вода - 1 ч.ч.
  • лук - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • картофи - 4 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • розмарин
  • магданоз
  • дафинов лист
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заека нарязваме на порции. Поставяме го в дълбок съд.

Приготвяме си маринатата, като смесим бялото вино, водата, оцета, горчицата, сол и черен пипер.

Нарязваме си на едри парчета лука, чесъна и чушката.

Прибавяме ги към месото. Добавяме също и зелените подправки.

Заливаме с маринатата и оставяме за една нощ в хладилника.

Изсипваме всички продукти в тава и добавяме нарязаните картофи.

Покриваме с фолио и печем задушения заек в предварително загрята фурна до-готовност.

Накрая отнемаме фолиото и запичаме заека във винена марината.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: