Начин на приготвяне
Класическо ястие свинско с ориз, което ще придобие други измерения, когато към него добавим и фенел. Опитайте и споделете дали ви допада.
Ето как да го приготвите:
Сварете си ребърцата за около час и прецедете бульона.
Накълцайте праза и фенела и ги запържете на умерен огън в мазнината с малко сол.
Когато омекнат, сипете ориза - предварително измит от нишестето. Бъркайте 2 минутки, за да го запържите.
Добавете подправките, хубаво разбъркайте и сипете в тавичка.
Налейте от бульона от варенето на ребрата в съотошение 3:1 или колкото изисква вашият ориз, който използвате.
Подредете ребърцата и поръсете с малко сол и червен пипер.
Пъхнете правоъгълна тава в загрята на 200°C фурна и печете, докато течността се поеме нацяло.
Извадете ориза и покрийте с чиста кърпа или алуминиево фолио за 5-8 минути, преди да сервиратеориза със свински ребърца и праз .
Добър апетит.
Коментари