Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ориз на фурна»Ориз със свински ребърца, праз и фенел

Ориз със свински ребърца, праз и фенел

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Ориз със свински ребърца, праз и фенел
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
18 мин.
Готвене
115 мин.
Общо
133 мин.
Порции
4
"Свинските ребърца и празът ще придадат на ориза един много апетитен аромат и вкус"

Необходими Продукти

  • свински ребра - 600 г
  • ориз - 1 и 1/2 ч.ч.
  • праз - 1 стрък
  • фенел - 1/2 корен
  • олио - 150 мл
  • зеленчукова подправка - 1 с.л. тип Вегета
  • черен пипер - 3 щипки
  • чубрица - 2 ч.л. сушена, ронена
  • магданоз - 1 ч.л. сушен или пресен
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 2 - 3 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Класическо ястие свинско с ориз, което ще придобие други измерения, когато към него добавим и фенел. Опитайте и споделете дали ви допада.

Ето как да го приготвите:

Сварете си ребърцата за около час и прецедете бульона.

Накълцайте праза и фенела и ги запържете на умерен огън в мазнината с малко сол.

Когато омекнат, сипете ориза - предварително измит от нишестето. Бъркайте 2 минутки, за да го запържите.

Добавете подправките, хубаво разбъркайте и сипете в тавичка.

Налейте от бульона от варенето на ребрата в съотошение 3:1 или колкото изисква вашият ориз, който използвате.

Подредете ребърцата и поръсете с малко сол и червен пипер.

Пъхнете правоъгълна тава в загрята на 200°C фурна и печете, докато течността се поеме нацяло.

Извадете ориза и покрийте с чиста кърпа или алуминиево фолио за 5-8 минути, преди да сервиратеориза със свински ребърца и праз .

Добър апетит.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Нетрадиционно, но вкусно стана свинското с ориз!
10.04.2024 21:38
1