Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Сачове»Родопски сач със зеленчуци

Родопски сач със зеленчуци

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Родопски сач със зеленчуци
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4
"Рецепта за ценители - за празник и делник"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 400 г
  • свинско месо - 400 г
  • гъби - 250 г
  • чушки - 2 бр. зелени и 2 бр. червени
  • лук - 3 глави
  • домати - 2 бр.
  • кашкавал - 100 г
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чубрица - на вкус
  • олио - при необходимост
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме гъбите и ги запържваме в добре загретия сач самостоятелно, защото ще пуснат вода. Готвим ги на слаб огън, докато водата изври. Махаме ги от сача.

Нарязваме месото на парчета и го запържваме в сача, докато получи приятен загар, овкусяваме го със сол, черен и червен пипер, после прибавяме лука, нарязан на полумесеци, и нарязаните чушки.

Добавяме гъбите и нарязаните домати, поръсваме с чубрица и готвим до готовност.

Сервираме сача поръсен с настърган кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: