Чеснов таратор със зехтин и кимион

Илиана ПървановаИлиана Първанова
Мастър Шеф
941
5k
4k
1k
5
18/04/2021
"Винаги сме в настроение за един студен таратор"
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо197
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

  • кисело мляко - 1 кофичка (500 г)
  • краставица - 1/2 голяма
  • копър - 1/3 връзка, без дръжките
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • зехтин - 2 с.л. екстра върджин
  • черен пипер - 3 щипки млян
  • кимион - 3 щипки млян
  • хималайска сол - 1 равна ч.л., на вкус
  • лимонов сок - по желание, на вкус
  • вода - 500 мл филтрирана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изключително лесна и бърза рецепта за освежаващ чеснов таратор.

Хубаво разбъркваме киселото мляко в кофичката му и го сипваме в дълбока купа.

Към него добавяме нарязаните на ситно половин голяма краставица (на кубченца), 1/3 копър (без дръжките) и 1-2 скилидки чесън.

Овкусяваме с 2 с.л. зехтин, 3 щипки млян черен пипер, 3 щипки млян кимион, 1 равна ч.л. фина хималайска сол и по желание прясно изцеден лимонов сок – на вкус.

Разбърквайки всички съставки за апетитния таратор, наливаме на малка струйка около половин литър филтрирана вода.

Поднасяме на трапезата охладената млечна супа към любими картофени кюфтенца, фалафели, киш, баница, запеканка, огретен или друго ароматно ястие.

Чудно вкусен чеснов таратор със зехтин и кимион!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар