Начин на приготвяне
Изключително лесна и бърза рецепта за освежаващ чеснов таратор.
Хубаво разбъркваме киселото мляко в кофичката му и го сипваме в дълбока купа.
Към него добавяме нарязаните на ситно половин голяма краставица (на кубченца), 1/3 копър (без дръжките) и 1-2 скилидки чесън.
Овкусяваме с 2 с.л. зехтин, 3 щипки млян черен пипер, 3 щипки млян кимион, 1 равна ч.л. фина хималайска сол и по желание прясно изцеден лимонов сок – на вкус.
Разбърквайки всички съставки за апетитния таратор, наливаме на малка струйка около половин литър филтрирана вода.
Поднасяме на трапезата охладената млечна супа към любими картофени кюфтенца, фалафели, киш, баница, запеканка, огретен или друго ароматно ястие.
Чудно вкусен чеснов таратор със зехтин и кимион!