Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Тънка пица с моцарела, рикота и тиквички

Тънка пица с моцарела, рикота и тиквички

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Тънка пица с моцарела, рикота и тиквички
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 10
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Отдайте се на изкушението с една тънка вегетарианска пица"

Необходими Продукти

  • За тесто 2 пици
  • брашно - 280 г
  • вода - 150 мл
  • зехтин - 30 г
  • сол - 1 ч.л. равна
  • Плънка
  • доматен сос - 4 с.л. за пица
  • тиквички - 70 г
  • лук - 1 бр. шалот
  • моцарела - 1 топка, 120 г
  • рикота - 4 с.л. с връх
  • зехтин - за поръсване
  • сол - 2 щипки
  • каперси - 2 с.л.
  • риган - 2 - 3 щипки, сушен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното, смесете го със солта и в средата направете кладенче. В него сипете леко затоплената вода и олиото.

Замесете гладко, меко и еластично тесто за пица, завийте го в стреч фолио и приберете в хладилник за 30 минути. Разделете топката тесто на две равни части.

Първата разточете на тънък, кръгъл блат за пица с дебелина 1 мм.

Разпределете две лъжици доматен сос и отгоре подредете тънки кръгчета тиквичка, фини ивици шалот и парченца моцарела. Поръсете с малко сол, рикотата, риган, зехтин и каперси.

Печете тънката пица, докато почервенее по ръбчетата, около 15 минути на 190 градуса в предварително загрята фурна.

Разточете и втората топка тесто по същият начин и разпределете останалата част от плънката за вкусната пица. Изпечете и нея в тава за пица.

Получават се две много вкусни, фини пици - хрупкави по крайчетата и много леки.

Добър апетит с тънката пица с моцарела, рикота и тиквички!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: