Начин на приготвяне
Изчистваме и измиваме пилешките бутчета.
Слагаме ги да се варят в метална тенджера. Когато заврат, сменяме първата вода или с лъжица обираме кървавата пяна.
Загряваме мазнината и слагаме да се пържат моркова и лука, които предварително сме изчистили и нарязали на дребни кубчета.
След като омекнат, добавяме измития ориз, сол на вкус, кубчето бульон и вълшебния вкус. Може и без сол, за да не ви стане солена манджата.
Пържим още 4-5 мин и добавяме топла вода, за да набъбне оризът. Когато оризът поеме водата прехвърляме продуктите в тава.
Махаме бутчетата и ги нареждаме върху ориза. Аз поръсвам бутчетата с червен и малко черен пипер, за да стане хрупкава кожичката.
Печем пилето с ориз на 180°C до готовност на ориза.
Ако се наложи, по време на печенето добавяме още вода, за да не стане много сух оризът.
Можем да поднесем пилешките бутчета с ориз на фурна със стръкче пресен магданоз.