Начин на приготвяне
Предният лук се почиства и измива.
Нарязва се на ситно.
В олиото се запържва за 10 мин.
Брашното се препича на сух тиган за 5 мин, след което се прибавя към лука.
Запържва се леко за 5 мин.
Спанакът се почиства от корените и се измива много добре.
Отцежда се от водата и се прибавя към лука. Не се режи.
Задушава се за 10 мин, като периодично се разбърква с дървена лъжица.
Добавя се червеният пипер и сол.
Разбърква се много добре.
Изсипва се в тава, като вода не се прибавя.
Пече се в предварително загрята фурна на 180°C за 40 мин, като периодично се разбърква.
След запичането се прибавят яйцата.
Тавата с апетините гнезда се връща във фурната, като фурната се изключва и се оставя 20 мин, докато яйцата станат готови.
Спанак на фурна по хасковски, който ще се хареса на всички.