Начин на приготвяне
Всички знаем колко е полезен този зеленчук, защото е пълен с витамини, протеин, фибри, фолиева киселина, калций, желязо, магнезий, фосфор, калий, мед и манган.
Магнезия понижава кръвното налягане, а фолиевата киселина е полезна за сърдечно съдовата система.
Измит спанак се нарязва, ако е по-едър, дребният се оставя така.
В тиган се загрява олио и масло, добавя се нарязан пресен лук и стрък, два нарязани стръка пресен чесън.
Прибавя се спанак, поръсваме със лимонов сок, сол, черен пипер и разбъркваме за 2-3 минути, докато се изпари водата.
Когато се готви спанак, за да се запази съдържанието на желязо, винаги добавяйте малко лимонов сок.
Накрая добавяме готварска сметана, разбърква се отново за минута и готово.
Сервираме сотирания спанак в чиния поръсен с щипка сусам за разкош.
Той е чудесна гарнитура към месо, риба, кюфтета.
Добър апетит!