Начин на приготвяне
Сварете пилешките бутчета в подсолена вода, след което ги обезкостете и накъсайте месото на дребно.
Загрейте олиото и в него задушете за около 3-4 минути нарязаните на дребно стръкчета лук, чесън и лапад.
Добавете ориза и задушавайте, докато стане стъклен, след което прибавете рендосания домат и късчетата пилешко месо.
Разбъркайте добре и налейте бульона от пилешките бутчета, сложете кубчето зеленчуков бульон и ако е необходимо, сложете още малко топла вода.
Варете супата с лапад до омекване на ориза.
Свалете я от огъня и си пригответе застройката.
В купа сложете сметаната, жълтъците, черния и червения пипер. Разбъркайте добре и постепенно темперирайте застройката с топлия бульон от супата.
Изсипете готовата застройка на тънка струйка в пилешката супа, като непрекъснато бъркате.
Опитайте, ако е необходимо, добавете сол на вкус.
Така приготвена пилешката супа с лапад е готова.