Начин на приготвяне
Маслото, оставено на стайна температура, се разбива със захарта.
Отделят се жълтъците от белтъците и в сместа с маслото се слагат жълтъците и се разбива отново.
Брашното се смесва с бакпулвера, пресява се и се добавя също към маслената смес и се разбърква добре.
В отделна купа за разбиване се правят белтъците с щипка сол на сняг.
Ядките трябва да са предварително едро смлени.
От сместа се оформят малки сладки, потапят се в белтъчената смес, а накрая се овалват в ядките.
Подреждат се в тава с хартия за печене и се пекат в предварително загрята на 170°C фурна с вентилатор за 5 минути.
Изваждат се и всяко топче се притиска леко в средата с пръст, слага се домашният конфитюр и се връщат обратно във фурната, да се допекат сладки гнезда за около 8 минути.