Влажен сладкиш

Влажен сладкиш
Снимка: Албена Асенова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Ставате по-рано утре и правите този чуден сладкиш, който да поднесете за десерт"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • масло - 125 г
  • прясно мляко - 1 и 1/2 ч.ч.
  • какао - 2 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват със захарта до побеляване. Към тях се прибавят разтопеното краве масло, прясното мляко, какаото и ванилията. Всичко се разбърква до еднородност.

От сместа се заделя една чаша за заливка. Брашното се пресява и заедно с бакпулвера на порции се добавя към останалите продукти.

Разбърква се с шпатула до пълното поемане на брашното. Полученото тесто се прехвърля в намаслена и набрашнена тавичка.

Сладкишът се пече във фурна на 180 градуса за около 30 минути. Когато е готов се изважда, нарязва на квадрати и още горещ залива с предварително заделената чаша с какаова смес.

Сиропираният сладкиш се оставя докато се напои хубаво, след което е готов за сервиране.

Влажният сладкиш е чуден!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: