Начин на приготвяне
Смесете киселото мляко със содата, разбъркайте и оставете да шупне.
В купа разбийте яйцата и прибавете шупналото кисело мляко, захарта, солта, олиото и натрошеното сирене, разбъркайте до еднородна смес.
Прибавяйте от пресятото брашно на етапи и замесете меко и нелепящо се по пръстите тесто за мекици.
Оформете топчета от него, малко по-големи от яйце и ги подредете върху набрашнен плот.
Завийте топчетата с чиста кърпа и оставете за 30 минути да престоят.
Нагрейте повечко олио на слаб огън и пържите в незалепващ тиган разтворените на тънка кора кръгли мекички от двете страни до златисто кафяв загар.
Сервирайте копривщенски мекички топли и поръсени с пудра захар или любимото ви сладко!