Начин на приготвяне
Разбиват се яйцата със захарта, докато побелеят. Добавя се олио, прясно мляко, ванилия, сварено кафе и накрая се пресява брашното с бакпулвера и какаото.
Получената кексова смес се изсипва в квадратна тава с ринг (24 см) върху хартия за печене.
Печем блатовете за торта в загрята фурна 180°C около 45 минути или до суха клечка.
Блатът се охлажда и нарязва на три части.
Приготвя се крем за торта, като в дълбока купа се разбива маскарпоне с пудра захар, добавя се заквасена сметана и разбърквате с шпатула.
В същата форма сложете един блат, леко се сиропира с компот от ягоди, намазва се 1/3 част от крема, отгоре поръсете с малки парченца нарязани ягоди.
Следва втори блат, сироп, крем, ягоди и трети блат.
Оставете специалната сметанова торта да стегне за 1 нощ.
Изважда се на другия ден, рингът се сваля и тортата за Цветница се измазва.
В подходящ съд смесете течна сметана и парченца черен шоколад. Сложете в Вм за 2 минути, загрейте, извадете и разбъркайте на еднородна смес.
Изчаква се малко да се охлади, сипва се във фунийка от хартия за печене и минавате по краищата на тортата, така че да се разтече надолу, после цялата се покрива с глазура.
Когато стегне, се декорира с цветя, приготвени от оризова хартия, потопени в топла оцветена гелова боя и слепени с разтопен шоколад.
Поръсвате с настърган бял шоколад.
Тази празнична торта с цвете от оризови кори е чудесна за празничната трапеза.
Да ви е вкусно !