Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Кремсупа от зелени аспержи

Кремсупа от зелени аспержи

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Кремсупа от зелени аспержи
Снимка: Ivelina
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Колкото по-пресни са аспержите, толкова по-вкусна ще бъде вашата супичка"

Необходими Продукти

  • захрин - 2 с.л. зехтин или несолено масло
  • чесън - 3 скилидки смлени
  • лук - 1 бр. малка глава фино нарязан
  • аспержи - 2 кг пресни, почистени, нарязани на 2 см
  • пилешки бульон - 2 ч.ч. или зеленчуков + още
  • прясно мляко - 1 ч.ч. топло (цяло или 2 процента)
  • брашно - 1 1/2 с.л.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • средиземноморски подправки - на вкус
  • Гарнитура
  • зехтин
  • крутони
  • сушени маслини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвянето на тазикремсупа от аспержи е суперлесно и бързо, защото съдържа само няколко съставки. Тук няма нищо много изискано. Просто елегантно и освежаващо и отнема само 30 минути!

Април е и кремообразната супа от аспержи е всичко, което искам!

Вкусно е, а пресните аспержи са сезонни.. Страхотното в нея е, че се прави със здравословни съставки. Вместо тежка сметана за сгъстяване на супата използвам мляко и брашно, които придават на тази зеленчукова супа страхотна консистенция.

Обикновено правя голяма партида и я замразявам, за да е винаги на разположение, когато пожелая.

В голяма тенджера разтопете 2 с.л. масло или зехтин. Задушавате, лук и чесън, докато омекнат, около 6-8 минути като разбърквате.

Добавете аспержите и бульона. Оставете да заври и намалете да къкри. Оставете да къкри около 10-12 минути или докато аспержите омекнат.

Разтворете брашното в топло мляко и разбъркайте в супата. Оставете да къкри, докато се сгъсти, около 3 минути, като се разбърква от време на време. Няма да е прекалено плътна.

След като се сгъсти, пасирайте супата с помощта на потапящ пасатор.

Забележка: Ако нямате потапящ пасатор, можете да използвате миксер, блендер и да бъдете внимателни, най-добре да отделяте малки количества във висока купа. След това върнете в тенджерата.

Проверете консистенцията. Ако искате да е по-плътна, разтворете още малко брашно в топло мляко и разбъркайте в супата, оставяйки да къкри още няколко минути, за да се сгъсти. Ако искате да е по-рядко, просто добавете още мляко или бульон. Подправете със сол и черен пипер на вкус и средиземноморски подправки.

За сервиране, гарнирайте с крутони, пресни или сушени билки, струйки зехтин, смлян черен пипер ... зависи от вас! Наслади се!

Бележки:

Използвайте пресни аспержи за най-добри резултати!

Съхранение: Съхранявайте в херметически затворен контейнер в хладилника до 3 дни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: