Начин на приготвяне
Приготвянето на тазикремсупа от аспержи е суперлесно и бързо, защото съдържа само няколко съставки. Тук няма нищо много изискано. Просто елегантно и освежаващо и отнема само 30 минути!
Април е и кремообразната супа от аспержи е всичко, което искам!
Вкусно е, а пресните аспержи са сезонни.. Страхотното в нея е, че се прави със здравословни съставки. Вместо тежка сметана за сгъстяване на супата използвам мляко и брашно, които придават на тази зеленчукова супа страхотна консистенция.
Обикновено правя голяма партида и я замразявам, за да е винаги на разположение, когато пожелая.
В голяма тенджера разтопете 2 с.л. масло или зехтин. Задушавате, лук и чесън, докато омекнат, около 6-8 минути като разбърквате.
Добавете аспержите и бульона. Оставете да заври и намалете да къкри. Оставете да къкри около 10-12 минути или докато аспержите омекнат.
Разтворете брашното в топло мляко и разбъркайте в супата. Оставете да къкри, докато се сгъсти, около 3 минути, като се разбърква от време на време. Няма да е прекалено плътна.
След като се сгъсти, пасирайте супата с помощта на потапящ пасатор.
Забележка: Ако нямате потапящ пасатор, можете да използвате миксер, блендер и да бъдете внимателни, най-добре да отделяте малки количества във висока купа. След това върнете в тенджерата.
Проверете консистенцията. Ако искате да е по-плътна, разтворете още малко брашно в топло мляко и разбъркайте в супата, оставяйки да къкри още няколко минути, за да се сгъсти. Ако искате да е по-рядко, просто добавете още мляко или бульон. Подправете със сол и черен пипер на вкус и средиземноморски подправки.
За сервиране, гарнирайте с крутони, пресни или сушени билки, струйки зехтин, смлян черен пипер ... зависи от вас! Наслади се!
Бележки:
Използвайте пресни аспержи за най-добри резултати!
Съхранение: Съхранявайте в херметически затворен контейнер в хладилника до 3 дни.