Начин на приготвяне
Измийте и отрежете зелените аспержи в долната трета и отрежете краищата, ако са твърди. Отделете върховете на аспержите.
След това нарежете аспержите в долната част на парченца с приблизително 2 см.
Оставете 400 мл вода да заври със сол, захар. Добавете аспержите и варете около 10 минути. Изцедете аспержите. Отделете около 125 мл от водата на аспержи и оставете настрана.
Подправете месото със сол и черен пипер и запържете в горещото избистрено масло за около 5 минути. Извадете от тигана. Обелете и нарежете на кубчета лук и задушете в мазнината за пържене.
Добавете водата от аспержи, бульона и виното, добавете сметаната, лимоновата кора лимоновия сок с жълтъка и разбъркайте. Добавете пилето и аспержите, загрейте на слаб котлон за 5 минути, като бъркате често до сгъстяване на соса.
Подправете отново на вкус и сервирайте пилето фрикасе.
Най-добре се съчетава с ориз басмати.
Насладете се на това уникално пиле фрикасе със зелени аспержи!