Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Аламинути»Пиле фрикасе със зелени аспержи

Пиле фрикасе със зелени аспержи

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Пиле фрикасе със зелени аспержи
Снимка: Ivelina
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Експериментирайте дори с някои по-традиционни рецепти - добавете аспержи към пилето фрикасе и опитайте, за да усетите новия вкус"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 600 г
  • аспержи - 500 г
  • сол - 1 щипка
  • захар - 1 с.л.
  • зехтин
  • черен пипер - прясно смлян
  • масло - 2 с.л. избистрено
  • лук - 1 глава
  • пилешки бульон - 125 мл
  • бяло вино - 100 мл
  • заквасена сметана - 100 г
  • лимони - 1 бр. сок и настъргана лимонова кора
  • жълтъци - 1 бр. или 2 ч.л. сгъстител за сос
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и отрежете зелените аспержи в долната трета и отрежете краищата, ако са твърди. Отделете върховете на аспержите.

След това нарежете аспержите в долната част на парченца с приблизително 2 см.

Оставете 400 мл вода да заври със сол, захар. Добавете аспержите и варете около 10 минути. Изцедете аспержите. Отделете около 125 мл от водата на аспержи и оставете настрана.

Подправете месото със сол и черен пипер и запържете в горещото избистрено масло за около 5 минути. Извадете от тигана. Обелете и нарежете на кубчета лук и задушете в мазнината за пържене.

Добавете водата от аспержи, бульона и виното, добавете сметаната, лимоновата кора лимоновия сок с жълтъка и разбъркайте. Добавете пилето и аспержите, загрейте на слаб котлон за 5 минути, като бъркате често до сгъстяване на соса.

Подправете отново на вкус и сервирайте пилето фрикасе.

Най-добре се съчетава с ориз басмати.

Насладете се на това уникално пиле фрикасе със зелени аспержи!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: