Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Курабийки»Курабии с локум за Великден

Курабии с локум за Великден

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Курабии с локум за Великден
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 6
17/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
22
"Великденски курабийки с локум за цялото семейство"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 ч.ч
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода - 1 ч.л.
  • свинска мас - 1/2 ч.ч. разтопена
  • ванилия - 1 бр.
  • лимони - кората на 1 бр.
  • портокали - кората на 1 бр.
  • брашно - 600 г
  • жълтъци - 1 бр. за намазване
  • локум - за пълнеж
  • мента - за пълнеж
  • ягоди - за пълнеж
  • захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Счукваме си яйцата в дълбока купа заедно със захарта.

Разбиваме добре сместа и към нея добавяме разтопената мас и киселото мляко, което в него сме поставили содата.

Всичко това разбъркваме с вилица, прибавяме ванилията, настърганата кора от лимона и портокала.

Разбъркваме много добре и след това сипваме брашното.

Замесваме си тесто, което оставяме за 20 минути да почине.

Започваме да си оформяме курабиите като късаме парче тесто, в средата поставяме едно парченце от локума и оформяме топчета.

Вземаме си тавичка, върху която сме поставили хартия за печене и започваме да подреждаме курабийките с локум.

Намазваме ги отгоре с разбит жълтък и поръсваме със захар.

Поставяме в печката и печем курабиите с локум за Великден в загрята фурна на 170 градуса за около 20-25 минути до зачервяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка: