Пуешки кюфтета Сувлаки

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Пуешки кюфтета Сувлаки
Снимка: Мария Божилова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
100 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
120 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • пуешко месо - 1 кг филе
  • лимецово брашно - 3 с.л.
  • прясно мляко - 150 г
  • пресен лук - 1 връзка
  • чесново брашно - 1 с.л.
  • подправка за сувлаки - 1 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • олио
  • черен пипер
  • сол
  • галета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуешкото месо се измива и нарязва на парчета.

Слага се в тенджера и се сварява за 1 час, като периодично се отпенва. Изважда се и се оставя да изстине. Нарязва се на много ситно. Слага се в купа, в която ще се разбърква.

Лукът се почиства и измива. Нарязва се на ситно и се прибавя към месото. Прибавя се лимецовото брашно и сол. Разбърква се много добре.

На тънка струя се прибавя прясното мляко при постоянно размесване.

Най-накрая се прибавя подправката за сувлаки, брашното от чесън и черен пипер.

Разбърква се много добре.

Оформят се кюфтета, които се нареждат върху дървена дъска.

Яйцата се разбъркват на пяна.

Всяко кюфте се потапя в яйце и се овалва в галета, след което се пържи в сгорещено олио.

Пуешките кюфтета Сувлаки са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: