Начин на приготвяне
Пуешкото месо се измива и нарязва на парчета.
Слага се в тенджера и се сварява за 1 час, като периодично се отпенва. Изважда се и се оставя да изстине. Нарязва се на много ситно. Слага се в купа, в която ще се разбърква.
Лукът се почиства и измива. Нарязва се на ситно и се прибавя към месото. Прибавя се лимецовото брашно и сол. Разбърква се много добре.
На тънка струя се прибавя прясното мляко при постоянно размесване.
Най-накрая се прибавя подправката за сувлаки, брашното от чесън и черен пипер.
Разбърква се много добре.
Оформят се кюфтета, които се нареждат върху дървена дъска.
Яйцата се разбъркват на пяна.
Всяко кюфте се потапя в яйце и се овалва в галета, след което се пържи в сгорещено олио.
Пуешките кюфтета Сувлаки са много вкусни.