Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков сладкиш»Ябълков сладкиш с пандишпаново тесто

Ябълков сладкиш с пандишпаново тесто

Ябълков сладкиш с пандишпаново тесто
Снимка: Петя Страхилова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5
"Всички десерти с ябълки са вкусни, но този особено наистина много"

Необходими Продукти

  • яйца - 5 броя
  • захар - 1.5 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • олио - 5 супени лъжици
  • вода - 5 супени лъжици
  • ванилия - 2 бр.
  • ябълки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Правя си пандишпаново тесто от посочените продукти, като добавих 3 супени лъжици кисело мляко и половин кафена лъжичка сода.

Нарязвам си ябълките (аз ги обелих, но това по желание) на тънки полумесеци.

Намазнявам тавата, редя половината от ябълките на дъното.

Изсипвам кексовата смес и отгоре редя другата част от ябълките. Поръсих с малко канела.

Пека ябълковия сладкиш на 180 градуса до суха клечка.

Ябълковият сладкиш с пандишпаново тесто е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Непрофесионално поднесена рецепта за този сайт. С груби грешки като кексовото тесто в текста, което не е пандишпаново.
31.12.2021 14:51