Агнешки ребра с коприва и ориз на фурна

02/05/2021
"Изберете ребра с повече месце, за да има какво друго да хапнете освен ориз"
Приготвяне15 мин.
Готвене135 мин.
Общо150 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо382
  • Преглеждания за месеца381
  • Преглеждания за седмицата341
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • агнешки ребра - 600 г (с повече месо по тях)
  • ориз - 400 г
  • лук - 1 глава (или 4 - 5 стръка пресен)
  • коприва - 70 г
  • джоджен - 20 г пресен
  • магданоз - 10 г
  • черен пипер - 5 зърна за бульона
  • черен пипер - 3 щипки, смлян
  • зеленчукова подправка - 2 с.л. тип Вегета
  • чубрица - 3 щипки, ронена
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 2 щипки
  • олио - 1 и 1/2 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете ребърца от младо агне с повече месце и мазнина по тях, за да бъдат сочни.

Сварете ги за час и половина на умерен огън във подсолена вода със зърната черен пипер.

Попарете копривата във вряща вода за 1-2 минути след това я накълцайте като използвате само листата и връхчетата.

Лука нарежете и запържете в олиото докато омекне. Сложете копривата, а след минута и скълцания джоджен и магданоза.

Посолете, сложете черния пипер, чубрицата, зеленчуковата подправка и накрая ориза - предварително измит от нишестето.

Бъркайте две минути да се запържи и стане кристален.

Прецедете си бульона и отмерете количество в пропорция подходяща за сорта ориз, който използвате (вижте указанията на пакета).

В тава сипете зелениите с ориз, сложете агнешките ребра на цели парчета или нарязани и залейте с бульона. Поръсете само месото с малко червен пипер отгоре.

Печете агнешкото в загрята на 200 градуса до поемане на течността и приятен загар.

Добър апетит!

Агнешките ребра с коприва и ориз на фурна са готови.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар