Печено агнешко с много лук

НикиНики
Иноватор
377
3k
1k
498
2
04/05/2021
Приготвяне60 мин.
Готвене180 мин.
Общо240 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо348
  • Преглеждания за месеца347
  • Преглеждания за седмицата347
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото месо разделяме на порции. В купичка си правим кашичка от зехтина червения пипер и подправката за агнешко.

На дъното на тавата си подреждаме шишчета или някакви пръчки, да не загори месото. Овкусяваме всяко парче с приготвената смес и подреждаме в тавата.

Оставяме за поне 1 час да поемат подправките. Лука си нарязваме на едри парчета и поръсваме върху месото заедно с нарязания джоджен.

Наливаме бирата и покриваме тавата с фолио. Печем агнешкото с лук в предварително загрята фурна на 170 градуса за 150 мин.

Отнемаме фолиото от печеното агнешко, с помощта на лъжица взимаме от получения сос и поливаме месото.

Готвим печеното агнешко с много лук за още около 30 минути.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар