Великденски какаови курабийки

Великденски какаови курабийки

ЗорицаЗорица
Гуру
997
8k
4k
3k
6
Великденски какаови курабийки
Снимка: Зорица
1 / 7
07/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Сготви10 мин.
Общо25 мин.
Порции15-20 бр.
"Великден е сред празниците, на които на масата задължително трябва да присъстват едни разкошни курабийки"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното, какаото и бакпулверът се пресяват предварително през сито.

Кафявата захар, мекото масло, олиото, яйцето, меда, канелата, ванилията и киселото мляко се разбъркват в купа с миксер или телена бъркалка хубаво.

Към тях се добавя лъжица по лъжица от сухите съставки, като се бърка непрекъснато. Когато тестото стане трудно за бъркане, се прехвърля върху силиконова подложка и се доизмесва с намаслени ръце.

Тестото за сладките трябва да е меко, лъскаво и еластично.

Разделя се на малки топчета, всяко се разстила с точилка и с формички се изрязват курабийките.

Прехвърлят се в тавички с постлана хартия за печене. Какаовите сладки се пекат на средна решетка в предварително загрята на 180 градуса фурна за 7-10 минути, докато порозовеят.

Великденските какаови курабийки се изваждат върху решетка, докато изстинат напълно и се съхраняват в кутия с капак.

Да ви е сладко с тези чудесни великденски курабийки!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: