Начин на приготвяне
Първото нещо, което правим е да сложим да се сварят агнешките шкембета.
Поставяме ги в купата на уреда, наливаме вода, за да се покрият, нагласяме на програма Варене, с отброяване за 20 минути, посоляваме и затваряме капака.
След като е готово, премахваме двете шкембета, а останалото, трето оставяме, докато се развари още 10 минути.
Когато изтече и това време, вадим от купата агнешкия бульон, като прецеждаме и шкембето също.
Вземаме си пасатора и пасираме всичко.
Ето това пасиране ще ни послужи за сгъстяване на самата агнешка супа.
Прехвърляме отново в купата на уреда, прибавяме останалите две шкембета, които сме нарязали на ситно, нагласяме отново уреда на варене, за времето от още 10 минути.
Наливаме си прясното мляко и разбъркваме агнешката шкембе чорба.
Ако ви се види малко млякото, може да се налее още.
В тиган си поставяме маслото и олиото.
Оставяме да се разтопи маслото и добавяме червения пипер.
Не трябва да се държи много, за да не прегори.
Когато е готово, изсипваме запръжката в супата, прибавяме и пикантината и оставяме да поври до изтичане на времето, след което отстраняваме.
Когато шкембе чорбата изстине, ще видите как се е сгъстила и това се получава от блендирането на третото шкембе.
В случая не ползваме брашно, което е по-добрият вариант, защото брашното пречи на стомаха.
В съд си пасираме чесъна, прибавяме оцета и разбъркваме.
Когато поднасяме агнешката шкембе чорба в мултикукър, прибавяме от сместа с оцета и чесъна и поръсваме с лютият пипер.