Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пиле в сос от кестени

Пиле в сос от кестени

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Пиле в сос от кестени1 / 2
10/11/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • кестени - 500 г
  • брашно - 1 с.л.
  • вода - 300 мл
  • захар - 1 бучка
  • лук - 2 глави
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • олио - 2 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поръсете пилето със сол и черен пипер, след което го изпечете в предварително загрята фурна. Когато месото се зачерви, го извадете. Сложете нарязания на полукръгове лук и олиото в широка тенджера.

Наредете нарязаното пилешко отгоре и задушете на умерен огън, като наливате по малко от водата.

Междувременно разрежете леко кестените и ги сварете. Обелете и ги пасирайте, прибавете брашното, виното и захарта. Загрейте на умерен огън и гответе до сгъстяване на соса, бъркайки непрекъснато, за да не се образуват бучки.

Ако не необходимо, долейте още вода. Прибавете получения сос в тенджерата със задушеното пилешко и лук. Разбъркайте много добре и гответе още 10-тина минути. Сервирайте топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
43
30
20
10
Дай твоята оценка: