Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пиле с кестени по френски

Пиле с кестени по френски

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Пиле с кестени по френски1 / 2
09/11/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Гурме предложение за ценителите на вкусното пилешко месо"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 600 г
  • кестени - ½ кг
  • зелен лук - ½ връзка
  • сол - 2 щипки
  • бяло вино - 100 мл
  • захар - 1 щипка
  • бял пипер - ½ ч.л.
  • олио - 30 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленият лук се реже на ситно. Пилешкото се реже на едри парчета. Запържва се в олиото до бяло.

Добавят се зеленият лук, белият пипер, солта и захарта и всичко се задушава 5 минути.

Добавя се гореща вода, добавят се кестените, които предварително са сварени и обелени, и се задушават 30 минути на бавен огън. Добавя се виното и всичко се задушава още 10 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: