Начин на приготвяне
За тортилите:
В дълбок съд сипете царевичното брашно, прибавете бялото брашно, солта, олиото и топла вода и замесете меко тесто. Разделете тестото на 8 части и всяка оформете на топка.
Всяка топка разточете с точилка на набрашнен плот с големината на чиния за основно ястие. С помощта на силиконова четка отстранете излишното брашно от повърхността на тортилата.
Върху котлон сложете алуминиево фолио, включете на средна степен и всяка тортила печете кратко от двете страни, около 15 секунди. Всяка изпечена тортила нарежете на 8 части.
Пържете в дълбок съд с вряло олио.
Изваждайте домашния чипс в чиния. Не е нужно да слагате на кухненска хартия, тъй като няма да попие мазнина.
За соса:
Киселите краставички нарежете на ситно и сипете в подходящ съд. Добавете заквасената сметана, чесъна на гранули, посолете и разбъркайте добре.
Сервирайте чипса с готовия чеснов сос.
Съвет: Ако обичате люто в брашното, докато месите, добавете 2 кафени лъжички смляно чили.
Да ви е сладко с този домашен чипс със сос!
Коментари