Начин на приготвяне
В чиния разбийте 4 яйца и добавете натрошеното сирене, заквасената сметана и газираната вода.
В дълбок тиган запържете нарязания на ситно праз лук с 4 лъжици олио. След като омекне, добавете черния пипер и универсалната подправка.
След като малко се охлади, добавете праз лука в сместа с яйцата и хубаво разбъркайте всичко.
Вземете една кора и я намажете със сместа. Навийте кората на рулце докато не заприлича на охлювче. Наредете солените охлювчета в тава едно до друго.
Когато свърши пълнежът, разбийте едно яйце, добавете към него лъжица олио и излейте върху малките банички.
Поръсете охлювчетата с кори за баница със сирене и праз с печен сусам и печете в предварително загрята на 200°C фурна около 25 минути.