Икономична и бърза гъбена супа

ВаняВаняНовак1
11/11/2013
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 262
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата14
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • гъби - 300 г печурки
  • чесън - 1 скилидка
  • магданоз
  • брашно - 3 с. л.
  • сол
  • олио - 3 - 4 с. л.
  • вода - 1 литър гореща, (по желание може и гъбен бульон)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете гъбите на ситно и запържете в олиото за около 5 мин.

Добавете горещата вода и щом заври, сипете разтвореното във вода брашно, като непрекъснато бъркате.

Прибавете солта и ситно нарязаният чесън. Щом заври, снемете от огъня и поръсете с магданоз.

Сервирайте гореща с оцет или лимонов сок.

Рейтинг

5 2
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ваня
Ваня
11.11.2013 14:59
Идеална за студените- зимни дни!
1
0