Начин на приготвяне
Подгответе си месото или воденичките, като ги нарежете на кубчета. Тъй като са конфитирани, те са почти готови за консумация. Може да ползвате и прясно месо, но предварително трябва да си го сварите до полуготовност.
Накълцайте на ситно лука, моркова и целината и ги запържете в олиото с малко сол. Би се получило още по-вкусно, ако ползвате вместо олио патешка мас.
Обелете и настържете към зеленчуците и домата - нека е добре узрял и по-голям на размер.
Сложете патешките късчета и бекона на кубчета и магданоза - накълцан. Бъркайте още 3 минутки, а после сипете и ориза, за да се запържи за кратко (водата от домата трябва да се е изпарила).
Прехвърлете в правоъгълна тава и налейте топъл бульон или вода в съотношение каквото изисква сортът ориз, който използвате.
Печете ориза с месо в загрята на 200°C фурна до извиране на течността. Накрая чукнете отгоре яйцата и допечете, докато стегнат.
Поднесете вкусния ориз с патешко и бекон топъл.
Добър апетит!