Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Патешко месо»Ориз на фурна»Ориз с патешко и бекон на фурна

Ориз с патешко и бекон на фурна

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Ориз с патешко и бекон на фурна
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
18 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
63 мин.
Порции
7
"Това ястие е съчетание от любимите ни вкусове и аромати, затова искаме да го споделим и с вас"

Необходими Продукти

  • патешко месо - 200 г конфи или воденички конфи
  • бекон - 150 г пушен
  • ориз - 400 г кръглозърнест
  • лук - 1/2 глава или цяла среден размер
  • целина - 2 стръка селъри
  • домати - 1 бр.
  • моркови - 3 бр.
  • олио - 1/2 ч.ч. (или по - малко ако бекона е много мазен)
  • яйца - 5 - 6 бр.
  • сол - на вкус
  • магданоз - 6 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подгответе си месото или воденичките, като ги нарежете на кубчета. Тъй като са конфитирани, те са почти готови за консумация. Може да ползвате и прясно месо, но предварително трябва да си го сварите до полуготовност.

Накълцайте на ситно лука, моркова и целината и ги запържете в олиото с малко сол. Би се получило още по-вкусно, ако ползвате вместо олио патешка мас.

Обелете и настържете към зеленчуците и домата - нека е добре узрял и по-голям на размер.

Сложете патешките късчета и бекона на кубчета и магданоза - накълцан. Бъркайте още 3 минутки, а после сипете и ориза, за да се запържи за кратко (водата от домата трябва да се е изпарила).

Прехвърлете в правоъгълна тава и налейте топъл бульон или вода в съотношение каквото изисква сортът ориз, който използвате.

Печете ориза с месо в загрята на 200°C фурна до извиране на течността. Накрая чукнете отгоре яйцата и допечете, докато стегнат.

Поднесете вкусния ориз с патешко и бекон топъл.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: