Начин на приготвяне
За кората: Разбийте яйцата със захарта и ваниловата захар с миксер.
Добавете олиото, млякото и разбъркайте с миксер на най-ниската скорост. Смесете брашното, смесено с бакпулвера, и леко разбъркайте с миксера.
Намажете тавата за печене (30 × 20) с олио и изсипете приготвената смес. Печете обикновения сладкиш в добре загрята фурна на 180°C за 25 минути.
Извадете готовата платка от фурната, нарежете я на кубчета и направете кухина в средата на всяко кубче (извадете бисквитата с лъжица и направете кухина по този начин).
Натрошете извадената бисквита и я сложете в купа, добавете сладко и разбъркайте.
Напълнете кухините със сместа от бисквити и сладко.
За глазурата: Начупете шоколада за готвене на кубчета и го сложете в малка тенджера. Добавете сладката заквасена сметана и разтопете на пара.
Изсипете глазурата върху кората и я оставете да се охлади добре в хладилника за 2-3 часа.
Сервирайте барни сладкиша.
Съвет: Използвайте конфитюра по ваш избор.
Опитайте и му се насладете!